Har du svært ved at finde din indre motivation? Vi har nok alle nogle ting ved os selv eller vores liv, som vi inderst inde gerne vil ændre på. Mange af os får bare ikke gjort noget ved det. Det kan føles som et konstant nederlag, når man hele tiden kæmper med følelsen af, at man i virkeligheden burde gøre noget på en anden måde. Vi mennesker er vanedyr, og derfor kan det være svært for os selv at skabe de mindste ændringer i vores hverdag. For at bryde med en gammel og dårlig vane, kan det hjælpe at være bevidst om sin motivation.

Men hvordan finder du egentlig frem til det brændende ønske, du har om at nå et bestemt mål? Det guider vi dig til her.

BLIV KLOGERE PÅ DINE VALG
Motivationen kommer nemlig desværre bare ikke snigende af sig selv. Og det er slet ikke nok at tænke for sig selv, at det da kunne være rart, hvis man for eksempel kunne smide de genstridige fem kilo eller yde en ekstra indsats på arbejdet. Hvis man virkelig skal skabe en forandring eller gøre noget ekstraordinært, er man nødt til at styrke sin motivation meget mere.

Første skridt handler om at finde frem til, hvorfor du egentlig føler, at du burde gøre noget andet. Tag fat i den vane, du gerne vil ændre. Hvilke fordele og ulemper er der ved det, du gør lige nu? Prøv at skrive det ned på et stykke papir. Og stil det så op over for, hvilke fordele og ulemper der vil være ved at gøre det på en anden måde.

Denne øvelse skaber et godt overblik og kan ofte give os nogle helt nye perspektiver. Rigtig mange oplever nemlig, at de blot har stirret sig blind over for det positive ved det, de allerede gør. Og samtidig finder de ud af, at de faktisk slet ikke kan finde lige så mange glæder ved det, de føler, de burde gøre. Det giver en dejlig ro i sjælen, og vi vil bedre kunne affinde os med at blive ved med at gøre, som vi altid har gjort. Nu er det nemlig et aktivt valg, vi har truffet – og er bevidste om. Omvendt oplever nogle også, at det pludselig giver rigtig god mening, hvorfor de netop skal ændre en gammel vane. Og det er så her, at vores indre motivation opstår.

Tilfreds kvinde fordi hun har fundet sin indre motivation
SE UD I FREMTIDEN
Vi mennesker har ofte svært ved at se længere ud i fremtiden, og derfor ender vi tit med at gøre det, der føles godt i øjeblikket. Det er bare desværre ikke altid, at det også føles rart på længere sigt. Men hvad skal du så gøre for at finde din motivation til at ændre adfærden? Det kan hjælpe at blive mere bevidst om, hvilke konsekvenser der er ved dine valg i det daglige over kort og lang tid.

Prøv denne øvelse. Sæt dig i et rum for dig selv, hvor der er ro til at fordybe sig. Luk dine øjne. Tænk på noget, du gør i din dagligdag, som du gerne vil ændre. Prøv at forestille dig to veje. Den ene vej fører til din fremtid, hvis du ændrer din adfærd. Den anden vej fører lige modsat til din fremtid, hvis du fortsætter med at gøre, som du gør nu. Gå nu ud af den første vej, og forestil dig, hvordan dit liv ser ud, når der er gået en uge, en måned og et år.

Bagefter gør du det samme med den anden vej. Når du har lavet øvelsen, er du pludselig meget mere bevidst om, hvad dine handlinger betyder for dig selv og dit liv på kort og lang sigt. På den måde bliver det lettere for dig at tage et bedre valg hver eneste dag. Du kan for eksempel prøve at bruge øvelsen, når du står over for et valg i hverdagen. Det kan være nok blot at forestille dig, hvilke konsekvenser valget har over en kort og lang periode.

HAV EN POSITIV INDSTILLING
Mange af os har en tendens til at blive sure på omverdenen og alle andre, end os selv, når der er noget, der ikke lykkedes for os. Det er helt normalt, at man indimellem føler sig en smule fortabt. Men det hjælper desværre bare ikke på noget, at man giver op og forholder sig passivt. Selvom det ikke altid er lige nemt at holde humøret højt, er det faktisk det bedste, du kan gøre. Hvis du vil finde ind til din indre motivation, er det afgørende at have en positiv indstilling. Men har du svært ved at bryde ud af den negative cirkel? Så har vi et godt råd. Prøv at bruge naturen til at finde det gode humør. Naturen er et helt fantastisk middel til at afstresse sig selv og finde ro i en travl hverdag. Så næste gang, du er modløs og føler, at hele verden går i mod dig, så prøv at snøre skoene og kom ud og få noget frisk luft.

HVORDAN FASTHOLDER JEG MIN MOTIVATION?
I vores dagligdag bliver vi hos Life Academy ofte mødt af mennesker, der synes, det er svært at fastholde deres motivation. Uanset om det er deres motivation til at træne, til at tabe sig, til karrieren, til at blive stressfri eller noget helt femte. De har i virkeligheden fundet frem til, hvad det er, der motiverer dem, men hvorfor mister de så motivationen igen? Det er helt naturligt at miste motivationen, når du forsøger at gøre noget anderledes, men det kan være frustrerende. Det sker dog for alle, at de mister motivationen fra tid til anden. Men det, der er afgørende, er, at du ved, hvordan du får din indre motivation tilbage. Det kan hjælpe at blive mere bevidst om, hvad det præcist er der sker, når du mister din motivation. Spørg dig selv om, hvornår du typisk mister din motivation. Når du ved det, kan du bedre arbejde med, hvordan du får motivationen igen og fastholder den fremover.

For at blive bedre til at bibeholde motivationen er det afgørende, at du tager din motivation dybt alvorligt. Det betyder, at du løbende gør dig nogle tanker om, hvordan du kommer i mål med det, du har sat dig for. Det kan være, at din indre motivation ændrer sig undervejs i livet eller i løbet af et projekt. Og det er helt okay. Bare du hele tiden reflekterer over, hvad det er, der motiverer dig. Et forslag er at bruge de øvelser, du har fået her.

HAR DU BRUG FOR ET SKUB I DEN RIGTIGE RETNING?
Hos Life Academy vil vi gerne hjælpe dig med at finde din vej i livet. Vi tilbyder en lang række kurser og uddannelser, der hver især bidrager til din personlige udvikling og indre motivation på den ene eller anden måde.

Føler du, at du mangler tid og overskud til at udfolde dig i dit arbejde eller kærlighedsliv? Eller måske i dit familieliv? På vores 1-dags kursus Unfold Your Power får du redskaberne til at finde din lyst og livsglæde, så du kan skabe din egen virkelighed.

Vil du blive klogere på dig selv og udvikle dig som menneske? Vil du motiveres til at være den bedste udgave af dig selv? Eller har du brug for værktøjer og kompetencer til at hjælpe andre til at få en endnu større livskvalitet? Det kan være, at du er HR-ansvarlig i en virksomhed, fodboldtræner i den lokale sportsklub eller bare arbejder med mennesker på den ene eller anden måde. Så er vores Coach og Terapeut-uddannelse måske lige noget for dig. Uddannelsen varer 2 år, og du får en masse gode udviklingsværktøjer til at få selvindsigt og opnå en personlig udvikling. Når du er færdig, har du den nødvendige viden og kompetencer til at hjælpe andre som professionel Coach og Terapeut. Er din nysgerrighed blevet vækket, holder vi løbende gratis og uforpligtende infomøder, hvor du kan blive endnu klogere på, hvad det hele går ud på.