Mange af os stopper op sådan cirka halvvejs igennem livet og finder os selv i en form for midtvejskrise. Pludselig mærker vi en følelse af ikke at have opnået det, vi gerne ville. En følelse af utilfredshed. Og tomhed. Vi er et sted i livet, hvor alting egentlig skulle være så godt, men det er det bare ikke. Midt i den travle hverdag med arbejde, børn og indkøb har vi glemt os selv og vores mål. Vores drømme. Vi er udbrændte, frustrerede og modløse. Det kan være svært at pege på, hvad det egentlig er, vi mangler i tilværelsen. Men et eller andet mangler i hvert fald. Vi har ikke længere os selv med i det, vi gør og derfor er et infomøde den bedste start for dig.

Uddannelsesleder hos Life Academy, Christina Strøhl, har efterhånden afholdt mange infomøder omkring Coach og Terapeut-uddannelsen. Her bliver hun mødt af personer, som føler, at deres udvikling er gået i stå på den ene eller anden måde. Om det er personligt eller professionelt. Det kan drive en tvivl med sig, omkring hvem man er inderst inde, og om man er det rigtige sted i livet.

”Vi inviterer altid folk inden for til vores infomøder, så de kan få en mulighed for at mærke stemningen og få et indtryk af stedet, og selvfølgelig få svar på alle de spørgsmål, de brænder inde med. De personer, jeg møder til infomøderne, søger en eller anden form forandring i deres liv. Det kan være alt fra, at de gerne vil finde ind til de behov, de har inderst inde. De har måske fået skabt sig nogle uhensigtsmæssige adfærdsmønstre, som de gerne vil slippe ud af. Jeg møder også mange, der ønsker et jobskifte. Måske endda at blive selvstændige. De vil arbejde med noget meningsfuldt og gøre en forskel for andre. Mange har et behov for at hjælpe andre”, siger Christina Strøhl.

LÆR DIG SELV BEDRE AT KENDE
Det er blevet sent på aftenen. Stilheden har sænket sig i det lille rum. Det eneste, man kan høre, er regnen udenfor. Med lukkede øjne sidder de alle og mærker efter. Mærker sig selv, og finder sine tanker. For Christina Strøhl har aftenen budt på endnu et infomøde til Coach og Terapeut-uddannelsen hos Life Academy.

”Vi slutter altid aftenen af med en meditation. Det er for at give de deltagende en forsmag på, hvordan vi arbejder med at mærke os selv og skabe et trygt sted at være”.

Det er tydeligt, at rummet er fyldt med nysgerrige personer, der alle sammen har et brændende ønske om at udvikle sig selv. Personer, som gerne vil nå i mål med det, de sætter sig for. Det er også et godt udgangspunkt, hvis man vil uddanne sig til Coach og Terapeut, mener Christina Strøhl:

”Vores Coach og Terapeut-uddannelse er for dig, der er målrettet og trives med at være i udvikling. Du bliver klogere på dig selv og på de handlemønstre, du har. Og samtidig får du en bedre forståelse af andre menneskers adfærd”.

Vi har efterhånden mødt mange til vores infomøde, der kæmper med at finde meningen med livet. Lige fra vi bliver født, bliver vi påvirket af alle livets relationer. Vores opvækst har en stor indflydelse på, hvordan vi bliver dannet som menneske. Hvilken personlighed og syn på livet, vi får. Hvis man er vokset op i et hjem, hvor man har følt svigt på den ene eller anden måde, vil det påvirke ens væremåde i fremtiden. Man vil have større tendens til at undertrykke sig selv og sætte andre før sig selv.

Jo ældre vi bliver, jo flere påvirkninger bliver vi også udsat for. Vi vælger en uddannelse, som præger vores syn på omverdenen. Vi får et arbejde, som også har en stor indflydelse på vores personlighed. Både uddannelse og arbejde fylder meget i vores liv. Når man tænker nærmere over det, bruger vi omkring 1/3 af vores liv på at blive klogere og tjene penge. Vores hverdag bliver hurtig fyldt op med mønstrer og vaner, som vi blot følger med autopiloten. Til sidst tænker vi ikke længere over, hvad vi gør, og vigtigst af alt, hvorfor vi gør det. Når vi glemmer os selv, vil det kun være et spørgsmål om tid, før vi bliver stressede og kører os selv helt ned. Til sidst flyder reservetanken simpelthen over. Og så ender vi et sted, hvor vi pludselig ikke er tilfredse med det, vi har opnået i livet. Vi vil gerne ændre noget ved den måde, vi lever på, men det kan føles uoverskueligt at skulle give slip på alt det, vi er vant til. Trygheden.

Heldigvis er der hjælp at hente, når det handler om at finde ind til sig selv og skabe det liv, man i virkeligheden drømmer om. Og den hjælp må man gerne bede om.

FÅ STILLET DIN NYSGERRIGHED
Mange af os udsætter vores egne behov til fordel for andres. Vi har altid lært, at det ikke er okay at være egoistiske. At være egoistisk er udelukkende forbundet med noget negativt. Det er dog vigtigt, at vi lærer at tænke på os selv. Først når vi forstår os selv, kan vi elske og forstå andre mennesker. Vi bliver bedre mennesker, når vi husker os selv. Når vi er kærlige ved os selv, kan vi nemlig også være det mod andre. Og måske kaldes det slet ikke for egoistisk, men nærmere for selvkærlighed.

”Du skal uddanne dig til Coach og Terapeut, hvis du er et nysgerrigt menneske, som har lyst til at dykke dybere ned i psykologien bag vores adfærd. Hvorfor har jeg den adfærd, jeg har? Og hvorfor har andre mennesker den adfærd, de har? Hvad er det, der sker, når jeg møder nogle mennesker, der provokerer mig? Hvis du synes, det er spørgsmål, der er interessante. Og så er det også en uddannelse for dig, der har lyst til at hjælpe andre mennesker med at udvikle dem selv og nå deres mål”, siger Christina Strøhl.

VIL DU UDVIKLE DIG SELV ELLER HJÆLPE ANDRE?
Ifølge Christina Strøhl kan der være to mål med uddannelsen. Det ene mål handler om, at man ønsker at sætte sig selv i centrum og skabe en personlig udvikling. Det er i virkeligheden noget, alle opnår, når de tager uddannelsen. Udover at blive klogere på sig selv, kan man også have et andet mål med uddannelsen, nemlig at du vil have værktøjerne og kompetencerne til at arbejde med andre mennesker. Det kan for eksempel være inden for HR, rådgivning, undervisning eller ledelse. Uanset om du har det personlige eller det faglige – eller begge – som mål, vil du lære det hele på uddannelsen. Når de to år er gået, vil du opleve, at du er blevet løftet i forhold til dit bevidsthedsniveau og din viden omkring dig selv, men også at du forstår, hvordan du kan hjælpe andre mennesker – både personligt og professionelt.

”Det personlige og faglige vil altid gå hånd i hånd, men det er ikke alle, der har lyst til at bruge det faglige til en professionel vej. Men alle vil blive klædt på til det,” siger Christina Strøhl.

FIND DIN MOTIVATION
Der er ikke andre, end dig selv, der kan tage skridtet. Du er selv herre over dit eget liv, og det er dig, der bestemmer, hvad du gør med dit liv. Selvom du ved, at du ønsker at skabe en forandring, kan det dog være svært at finde motivationen frem. Det har Christina Strøhl selvfølgelig et godt råd til:

”Til et infomøde starter jeg altid med at sige til deltagerne, at de skal mærke efter, hvorfor de har overvejet at tage uddannelsen. Måske vil de gerne opnå en personlig udvikling. Måske har de en drøm om at arbejde med mennesker. Jeg lægger altid meget vægt på, at det skal give mening, det, man laver”.

Det kan virke uoverskueligt at springe ud i noget helt nyt. Det er nemlig så uforudsigeligt, hvad der venter på den anden side. Men det er ikke det værd at gå rundt og være utilfreds med sit liv. Det er livet simpelthen alt for kort til. Det er også umuligt at forudsige, hvordan livet ser ud efter en uddannelse som Coach og Terapeut, men man bliver helt sikkert klogere på sig selv, så man kan finde sin egen vej her i livet.

”Rigtig mange udvikler sig undervejs i uddannelsen. Det kan være, man starter med bare at ville udvikle sig selv, men finder ud af, at man faktisk kunne tænke sig at bruge værktøjerne i en professionel sammenhæng. Og omvendt er der også mange, der kommer udelukkende for det faglige, men opdager, at der er nogle ting, de skal arbejde med i dem selv,” siger Christina Strøhl.

Som mennesker sætter vi mange forhindringer op for os selv. Selvom vi måske har mærket efter inde i hjertet og fundet ud af, at vi har en drøm om at udvikle os selv, så er der mange, der ikke tør at springe ud i det. Som Christina Strøhl siger:

”Vi tænker alt for meget på alt det praktiske, som i virkeligheden ikke har særlig meget at gøre med det. Så skal jeg have en barnepige hver lørdag, så kommer jeg til at undvære det og det, og hvad vil min chef ikke sige til, at jeg pludselig er så meget væk”.

”Jeg vil råde dig til at slå hovedet fra og bare springe ud i det. Hvis dit hjerte har sagt ja, så er det afsted med dig”.