Søg
Close this search box.

Hvilken uddannelse skal man have for at blive psykoterapeut?

Smilende psykoterapeut studerende på Life Academy

Skrevet af Leif Braad ・ 3 min. læsning

Skrevet af Leif Braad
3 min. læsning

Er du nysgerrig på at uddanne dig som psykoterapeut? Men er du usikker på, om du har de nødvendige kvalifikationer til at blive optaget på uddannelsen?

 Så læs videre her. Dette blogindlæg vil besvare spørgsmålet om, hvilken uddannelse der kræves for at blive optaget på psykoterapeutuddannelsen.

En uddannelse som psykoterapeut er en efteruddannelse, der bygger videre på din eksisterende uddannelse og erhvervserfaring, når du ansøger om optagelse.

I Danmark er der en bred vifte af psykoterapeutuddannelser med forskellige terapeutiske tilgange. Dette betyder, at optagelseskriterierne kan variere mellem de forskellige uddannelsesinstitutioner.

Da uddannelsen til Integrativ Psykoterapeut er godkendt af Dansk Psykoterapeutforening, anvender vi et kvotesystem, som er ens for alle, godkendte uddannelser.

Kvotesystemet sikrer, at du efter endt uddannelse kan blive medlem af Dansk Psykoterapeutforening og opnå titlen “Psykoterapeut MPF“. Denne titel fungerer som et kvalitetsstempel og viser dine klienter, at din psykoterapeutuddannelse er certificeret og at du løbende holder dig fagligt opdateret. Det er dine klienters sikring af, at du er uddannet på et højt fagligt niveau.

I det følgende vil jeg uddybe Life Academys optagelseskriterier for uddannelsen til Integrativ Psykoterapeut.

 

Uddannelseskrav til kvote 1: Den direkte vej til psykoterapeutuddannelsen

Hvis du allerede har en mellemlang eller lang videregående uddannelse inden for det sociale, pædagogiske, psykologiske eller sundhedsfaglige område, har du mulighed for at blive optaget på Integrativ Psykoterapeutuddannelsen via kvote 1.

Dette gælder for professioner såsom:

 • Socialrådgiver
 • Folkeskolelærer
 • Sygeplejerske
 • Pædagog
 • Fysioterapeut
 • Psykolog
 • Læge
 • Præst
 • Og lignende

 

For at kvalificere dig til optagelse via kvote 1 skal en række krav også være opfyldt. Alle kravene for kvote 1 kan findes på ‘optagelseskriterier‘-siden.

 

Uddannelseskrav til kvote 2 og 3: Alternative uddannelser og erfaring

Hvis din uddannelsesbaggrund ligger uden for de nævnte områder, er der stadig mulighed for at følge din passion som psykoterapeut.

Via kvote 2 kan du ansøge om optagelse på dispensation, hvis du har en anden mellemlang eller lang videregående uddannelse inden for det humanistiske, samfundsvidenskabelige eller naturvidenskabelige område svarende til minimum professionsbachelorniveau.

Dette kunne inkludere uddannelser såsom:

 • BA
 • Kandidatgrad
 • MA

 

Samme princip gælder for kvote 3, hvis din uddannelsesmæssige baggrund er en mellemlang eller længere erhvervsfaglig uddannelse.

Dette kunne inkludere fag såsom:

 • Social- og sundhedsassistent
 • Politibetjent
 • Fængselsbetjent
 • Kontorassistent
 • Og lignende

 

For begge kvoter gælder det, at visse betingelser skal være opfyldt for at søge om optagelse på dispensation. Alle kravene for kvote 2 og 3 kan findes på ‘optagelseskriterier‘-siden.

 

Supplerende studieforløb på psykoterapeutuddannelsen

Vi forstår, at uddannelsesbaggrunde kan variere, men der er muligheder for at styrke din viden på vejen til at blive psykoterapeut.

Hos Life Academy tilbyder vi et psykologisk grundkursus, som henvender sig til dem i kvote 2 og 3, der ikke har psykologi på B-niveau. Kurset er et 8-ugers onlinekursus, som kan tages før studiestart eller under 1. studieår.

Uanset om du følger kvote 1, 2 eller 3, er vi klar til at støtte dig på din rejse. Din beslutsomhed og vilje til at hjælpe andre er det, der tæller mest.

 

Kom godt i gang

Uddannelsen til Integrativ Psykoterapeut er en deltidsuddannelse, som er tilrettelagt, så du kan studere samtidig med at du har et fuldtidsjob.

Hvis du ønsker at vide mere om, hvordan du kan træde ind i den psykoterapeutiske verden, så tøv ikke med at kontakte os på info@lifeacademy.dk eller telefon 42 42 71 70

Vi er klar til at hjælpe dig med alle dine spørgsmål om uddannelsen og optagelse.

Andre indlæg

Uddan dig til Integrativ Psykoterapeut på Life Academy

4-årig psykoterapeutisk uddannelse med et stærkt fremtidsperspektiv

Drømmer du om at arbejde med mennesker og hjælpe dem med at nå deres fulde potentiale? Så kom og hør, hvordan du kan indfri dine drømme på vores gratis intromøde til psykoterapeutuddannelsen.