Søg
Close this search box.

Hvor kan en psykoterapeut arbejde?

Bliv uddannet psykoterapeut og få mulighed for en spændende karriere med mange forskellige jobmuligheder

Skrevet af Leif Braad ・ 5 min. læsning

Skrevet af Leif Braad
5 min. læsning

Overvejer du at starte på en uddannelse som psykoterapeut? Og er du nysgerrig efter at finde ud af, hvor du kan finde spændende jobmuligheder inden for det psykoterapeutiske felt?

I dette blogindlæg vil vi dykke ned i de forskellige arbejdsområder for en psykoterapeut og præsentere dig for en hel række af karrieremuligheder.

Som psykoterapeut spiller du en vigtig rolle i at hjælpe mennesker med at transformere uhensigtsmæssige tanke- og adfærdsmønstre, samtidig med at du støtter dem i at opnå øget livskvalitet og personlig vækst. Du vil også være med til at guide folk i at træffe sunde livsvalg og støtte dem gennem kriser og udfordrende livssituationer.

Der findes et rigt udvalg af jobmuligheder for psykoterapeuter. Du kan finde ansættelse både inden for det offentlige og den private sektor. Derudover er der mange af vores studerende, der bruger uddannelsen til at udvikle sig i deres nuværende arbejde eller avancere på deres arbejdsplads.

 

Her finder du job som psykoterapeut 

Beskæftigelsesmulighederne inden for psykoterapi er omfattende og varierede, og du vil opdage en verden af potentielle arbejdspladser.

Som uddannet psykoterapeut kan du finde arbejde i klinikker, behandlingscentre, hospitaler, sundhedsfaciliteter, psykiatriske klinikker, uddannelsesinstitutioner og organisationer, herunder i kommunerne, psykiatrien, jobcentre, institutioner og private virksomheder.

I øjeblikket er der efterspørgsel på uddannet psykoterapeuter til stillinger som:

 • Familieterapeut
 • Parterapeut
 • Rusmiddelbehandler
 • Helbredsvejleder
 • Støtteperson
 • Familiebehandler
 • Kriserådgiver
 • Psykoterapeuter med speciale i
  • Psykisk mistrivsel
  • Misbrug
  • Sårbare unge
  • Udsatte familier
  • Spiseforstyrrelser
  • Voldsudsatte
  • Overgreb
  • Pårørende

 

Der er naturligvis også mange andre stillinger såsom sygeplejerske, pædagog, SOSU-assistent, socialrådgiver, læge og psykolog, hvor kandidater med en psykoterapeutisk efteruddannelse foretrækkes på grund af deres ekstra færdigheder, viden om terapeutiske processer og dybere forståelse for psykologiske processer.

Arbejdspladserne, der vælger kandidater med en psykoterapeutisk efteruddannelse ved, at disse jobsøgere har en mere nuanceret tilgang til patienter og pårørende. Jobsøgerne evner at lytte aktivt og hjælpe dem med at arbejde med deres udfordringer på en dybdegående måde. Det giver en mere helhedsorienteret tilgang til mennesker, som der er stor efterspørgsel på.

En undersøgelse blandt vores tidligere studerende viser, at hele 90% af dem, der er uddannet psykoterapeut, aktivt bruger deres psykoterapeutiske kompetencer i deres nuværende arbejde. Det er et klart bevis på værdien og relevansen af en psykoterapeutisk uddannelse i dagens arbejdsmarked.

 

Kombiner dit faste arbejde med at have klienter i din egen praksis 

Flertallet af tidligere studerende på uddannelsen til Integrativ Psykoterapeut er ansat i det offentlige, private virksomheder eller organisationer og supplerer deres arbejde med at have klienter i egen praksis.

Denne mulighed er der mange der benytter, mens de afprøver, om de vil være fuldtids psykoterapeuter med egen praksis. Andre foretrækker denne kombination, da de giver dem mulighed for at beholde et arbejde de holder af samtidig med at de udlever deres nye passion for støtte og udvikle deres klienter.

 

Bliv selvstændig psykoterapeut 

Du kan vælge at etablere din egen klinik som privatpraktiserende psykoterapeut. Her kan du bruge din integrative uddannelse til at hjælpe klienter med forskellige temaer og udfordringer. Du har også mulighed for at specialisere dig inden for et eller flere behandlingsområder.

Ifølge Dansk Psykoterapeutforening er knap 50% af deres medlemmer privatpraktiserende eller selvstændige med egen virksomhed. Blandt tidligere studerende på uddannelsen til Integrativ Psykoterapeut er 1 ud af 5 beskæftiget som selvstændig psykoterapeut.

Som studerende på vores psykoterapeutuddannelse, kan du fra 3. studieår begynde at have din egne klienter i terapi. På den måde kan du skabe et grundlag for din praksis, hvor du stille og roligt tager flere klienter ind.

 

En integrativ psykoterapeutuddannelse giver dig mange muligheder 

Som du kan se, er der et væld af spændende arbejdsområder for en psykoterapeut. Uddannelsen til Integrativ Psykoterapeut åbner dørene til et meningsfuldt og givende arbejdsliv, hvor du kan gøre en reel forskel for mange mennesker.

Som Integrativ Psykoterapeut har du en bred vifte af psykoterapeutiske retninger og metoder i din værktøjskasse. Dette giver dig mulighed for at specialisere dig efter endt uddannelse og vælge den retning, der passer bedst til dit ønskede arbejdsliv. Du kan altså vælge den arbejdsform, der passer bedst til dig og dine ambitioner.

 

Kom godt videre i dit arbejdsliv 

Med en uddannelse som Integrativ Psykoterapeut kan du finde ansættelse inden for social- og sundhedsområdet, kommuner, psykiatrien, jobcentre, private virksomheder eller organisationer.

Helt kort, så er der masser af spændende jobmuligheder, der venter på dig som psykoterapeut:

 • I klinikker, behandlingscentre, hospitaler og sundhedsfaciliteter kan du bidrage til en bred vifte af terapeutiske indsatser og tilbyde værdifuld støtte til patienter og pårørende.
 • I psykiatriske klinikker og institutioner kan du hjælpe mennesker med alvorlige psykiske udfordringer og være en afgørende del af deres vej mod bedring og helbredelse.
 • Inden for uddannelsesinstitutioner har du mulighed for at arbejde med unge mennesker og studerende, der står over for forskellige psykiske og emotionelle udfordringer.
 • I organisationer og virksomheder kan du tilbyde terapeutisk støtte til medarbejdere og være med til at skabe et sundt og produktivt arbejdsmiljø.
 • I kommuner, jobcentre og institutioner kan du spille en vigtig rolle i at støtte borgere i at håndtere livskriser, sociale udfordringer og forbedre deres mentale velbefindende.
 • I din egen klinik eller praksis hvor du kan specialisere dig inden for en bred vifte af terapeutiske områder.

På Life Academy har vi over 16 års erfaring med at uddanne psykoterapeuter.

Vores uddannelse til Integrativ Psykoterapeut er evalueret og godkendt af Dansk Psykoterapeutforening. Dette er din sikkerhed for en uddannelse af høj faglig standard, som er attraktiv for mange arbejdsgivere.

 

Vil du vide mere? 

Hvis du overvejer at starte på en psykoterapeutuddannelse, vil jeg anbefale dig at deltage i et intromøde. Her får du alle detaljerne om uddannelsen til Integrativ Psykoterapeut. Du får også mulighed for at møde en studerende, så du kan høre, hvordan andre ønsker at bruge uddannelsen i deres arbejdsliv.

Tilmeld dig i dag og tag det første skridt mod en spændende fremtid som psykoterapeut.

Se datoer for kommende intromøder. 

 

Book en personlig samtale

Hvis du har behov for øjeblikkelige svar eller har spørgsmål, der skal uddybes, er du velkommen til at ringe til vores kontor. Du kan også booke en personlig samtale med vores uddannelsesvejleder.

Ring til os på telefon 42 42 71 70 alle hverdage mellem 9 og 15.

Vi glæder os til at byde dig velkommen på Life Academy!

Andre indlæg

Uddan dig til Integrativ Psykoterapeut på Life Academy

4-årig psykoterapeutisk uddannelse med et stærkt fremtidsperspektiv

Drømmer du om at arbejde med mennesker og hjælpe dem med at nå deres fulde potentiale? Så kom og hør, hvordan du kan indfri dine drømme på vores gratis intromøde til psykoterapeutuddannelsen.