Søg
Close this search box.

Hvad koster det at blive psykoterapeut? 

Tag en uddannelse til psykoterapeut

Skrevet af Leif Braad ・ 7 min. læsning

Skrevet af Leif Braad
7 min. læsning

At tage en psykoterapeutuddannelse er en investering i din personlige og faglige udvikling. Det er vigtigt at have et klart overblik over omkostningerne ved uddannelsen, samt at undersøge mulighederne for økonomisk støtte.

Det er meget forskellige, hvordan psykoterapeutinstitutterne opgør deres priser. Det kan virke uoverskueligt, hvis ikke alle omkostninger er med i prisen. Når du vælger institut, er det derfor vigtigt, at du har helt styr på, hvad den samlede pris er.

På Life Academy skriver vi en pris for hvert år på uddannelsen. Du kan derfor gennemføre hele uddannelsen uden meromkostninger. Vi anbefaler dog, at du investerer i enkelte af undervisningsbøgerne, men det er helt op til dig.

Udover at giver dig et overblik over priserne for uddannelsen til Integrativ Psykoterapeut, får du indblik i de tilskudsmuligheder, der kan gøre uddannelsen mere overkommelig.

 

Priser for psykoterapeutuddannelsen hos Life Academy 

Hos Life Academy betaler du psykoterapeutuddannelsen for et år ad gangen. Her er en oversigt over priserne for hvert år:

Første år: 46.400 kr.

Andet år: 46.400 kr.

Tredje år: 36.000 kr.

Fjerde år: 36.000 kr.

Prisen inkluderer undervisningslevels, terapidage, supervisionsdage, gruppeterapier, egenterapier og eksamensdage.

Beløbet betales inden studiestart eller fordeles over studieåret som ratebetaling. Ved ratebetaling tillægges et gebyr på 2000 kr. pr. uddannelsesår.

 

Skær helt ned for merudgifter 

Den eneste merudgift på uddannelsen til Integrativ Psykoterapeut er til litteratur. Størstedelen af litteraturen kan lånes på biblioteket eller streames via lydbogsapps.

Der findes også en Facebookgruppe, hvor tidligere studerende sælger brugte bøger. Vi anbefaler, at du køber de primære undervisningsbøger, da de fungerer som opslagsværker gennem uddannelsen.

Til undervisningen er der gratis kaffe og te. Frokosten tager du selv med. I vores tekøkken er der køleskab og mikroovn til rådighed.

Der er gratis parkering ved instituttet, og beliggenheden er også bekvem i forhold til offentlig transport.

 

Kom med på en udviklende og inspirerende studietur 

Hvert år har du som studerende mulighed for at deltage i en studietur for alle studerende på Life Academy. Studieturen har de seneste år ligget i maj og destinationen har været Rhodos. Her har vi samlet 60–80 studerende til fælles undervisning, supervision, gruppeterapi og egenterapi. Derudover er der altid forskellige sociale arrangementer bl.a. en hyggelig gallamiddag.

Studieturen er en uge med fuld fokus på personlig udvikling, og mange studerende rykker sig meget langt. En del af vores studerende bruger studieturen til at samle op på øvetimer, terapier og supervisioner. Her har de mulighed for at gå i dybden med personlige temaer, godt støtte af den unikke og opløftende energi som fællesskabet på studieturen giver.

Studieturen er frivillig, og alle omkostninger dækkes af deltagerne selv.

 

Spar penge på din uddannelse 

Bruttolønsordning:

Hvis du er i fast arbejde, kan du undersøge muligheden for at få en bruttolønsordning. Dette indebærer, at uddannelsen betales over din løn og aftales med din arbejdsgiver.

Bruttolønsordningen kan give en besparelse på op til 40-50% af uddannelsens pris. Det er vigtigt, at du drøfter denne mulighed med din arbejdsgiver og eventuelt rådfører dig med en revisor eller søger yderligere oplysninger på SKATs hjemmeside.

Bruttolønsordningen er ikke noget vi kan arrangere for dig, men vi taler gerne med din arbejdsgiver, hvis der er brug for yderligere information om uddannelsen.

 

Tilskud

Er du i beskæftigelse, kan der også være mulighed for at søge tilskud til uddannelsen gennem forskellige kompetencefonde. Det afhænger af din ansættelsesform og eventuelt din fagforening.

Er du kommunalt ansat, kan du søger igennem Den Kommunale Kompetencefond, og hvis du er ansat i staten, er det igennem Den Statslige Kompetencefond.

Der er mange forskellige kompetencefonde så spørg din fagforening, om der er mulighed for, at du kan søge tilskud til din uddannelse.

Husk også at inddrage din leder, da I sammen måske kan finde yderligere muligheder for økonomisk støtte.

 

Er du klar til at uddanne dig til Integrativ Psykoterapeut? 

At blive psykoterapeut er en værdifuld og givende rejse, der kræver både personlig og økonomisk investering. Ved at få et klart overblik over omkostningerne ved uddannelsen og sætte dig ind i forskellige støttemuligheder kan du gøre uddannelsen mere overkommelig og opnå din drøm om at blive psykoterapeut.

Når du vælger at tage en psykoterapeutuddannelse hos Life Academy, får du en gennemsigtig prisstruktur, hvor uddannelsen er opdelt i undervisningsår. Dette giver dig mulighed for at planlægge økonomisk og gennemføre hele uddannelsen uden uventede meromkostninger.

Hos Life Academy er vores mål at støtte dig i din rejse som psykoterapeut og sikre, at omkostningerne ikke er en hindring for at forfølge din passion og faglige udvikling.

Kontakt os for yderligere oplysninger og lad os hjælpe dig med at realisere dit mål om at blive uddannet psykoterapeut.

 

Har du spørgsmål til økonomien?  

Hvis du sidder tilbage med nogle spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os. Skulle der være spørgsmål, der kræver yderligere uddybelse, kan du booke en personlig samtale med vores uddannelsesvejleder.

Du kan ringe til os på telefon 42 42 71 70 alle hverdage mellem 9 og 15.

 

Find ud af om en uddannelse til Integrativ Psykoterapeut er det rigtige valg for dig

Hvis du vil vide mere om uddannelsen til Integrativ Psykoterapeut, er du velkommen til at deltage i et intromøde. Her får du alle detaljerne om uddannelsen. Du får også mulighed for at møde en studerende, så du kan høre, hvordan de studerende oplever at gå på uddannelsen.

Læs om intromødet

Andre indlæg

Uddan dig til Integrativ Psykoterapeut på Life Academy

4-årig psykoterapeutisk uddannelse med et stærkt fremtidsperspektiv

Drømmer du om at arbejde med mennesker og hjælpe dem med at nå deres fulde potentiale? Så kom og hør, hvordan du kan indfri dine drømme på vores gratis intromøde til psykoterapeutuddannelsen.